Насловна Вести Фото-сафари јавних чесама

Фото-сафари јавних чесама

762
0
Време читања: 2 минута

Фоткај чесму јавну и освоји чашу сјајну!

Иницијатива Право на воду, од 10. августа до 10. септембра, организује „Фото-сафари“ у којем позива грађане да фотографишу јавне чесме у свом крају и да поделе неку занимљиву информацију о њима. 100 најлепших фотографија, које прате креативни описи, осваја „Право на воду“ стаклену чашу.

Формулар за учешће на Фото-сафарију се налази ОВДЕ.

Циљ овог конкурса је да укаже на то да су јавне чесме огледало бриге за јавно здравље. Чиста вода је потребна за живот сваког дана, а када нас задесе екстремно високе температуре, поплаве или пандемије, мора свима бити доступна.

„Јавне чесме представљају бесплатан и приступачан извор воде за пиће, што је нарочито важно током летњих месеци када су расхлађивање и унос течности од највећег значаја у превенцији сунчанице и топлотног удара“, каже Ива Марковић из иницијативе Право на воду и додаје: „Вода нам није свима доступна у јавним просторима већ се све више продаје у пластичној амбалажи чиме постаје роба, а не људско право. Коришћењем воде са јавних чесама смањује се употреба флаширане воде, а тако и пластике која загађује животну околину“.

Иницијатива Право на воду апелује да институције обезбеде чисту и бесплатну воду за пиће из јавних чесама на читавој територији Србије. То подразумева санацију старих и изградњу нових јавних чесама, узимајући у обзир податке о топлотним острвима, густини насељености и квалитету воде.

Контакт особа: Ива Марковић, иницијатива Право на воду, 0642212644

Извор фотографија: Иницијатива Право на воду

ОДГОВОРИ

Молимо упишите коментар!
Молимо овде упишите име