Насловна Активизам и едукација Масовна садња дрвећа

Масовна садња дрвећа

1474
0
Време читања: 2 минута

Заједно заиста можемо све! Желим да то понављате док не будете убеђени да је то истина, да не почнем са оним: Сви за једног, један за све.

Људи само чекају прилику да неко покрене акцију, да први објави старт, да коначно ураде нешто за човечанство, да оставе траг, да их памтимо по доброме.

Времена се јесу променила и кажу да смо себична бића, да нас је технологија затупела, али у паузи између инстаграма и писања извештаја, ми смо само запуштена деца жељна игре и пажње. А када нам се пружи пажња и будемо задовољени, онда смо жељни давања, а оно оплемењује.

Један човек је објавио старт, а он се зове ни више ни мање него Господин Звер.

Дакле, JimmyMr BeastDonaldson, чим је број његових пратилаца на YouTube каналу достигао 20 милиона, прихватио је предлог да посади исто толико дрвећа до јануара 2020. године. Ова идеја није необична за њега, јер је и раније радио сличне пројекте које иначе другима не би пале на памет.

Извор: therising.co

Kако би остварио овај пројекат, јавно је позвао своје колеге да заједно прикупе новац за садњу дрвећа. Њима се придружила и Фондација Arbor Day и назвали су пројекат #ТeamТrees, при чему за сваки долар дониран, Фондација засади једно дрво. Jimmy је лично донирао близу 100.000 долара.

Већ у октобру ове године имали су довољно пара да засаде преко 5 милиона биљака. Замислите до ког броја су стигли ових дана.

За ову акцију су се заинтересовали и многи људи који нису пословно везани за YouTube и шире поруку преко друштвених мрежа, а најбоље од свега су видеи прављени да едукују друге о садњи, о утицају угљен-диоксида, како помоћу дрона посадити више дрвећа, зашто је то битно и колико је важно да повратимо природу.

Такође је важно знати да Фондација и волонтери не учествују у овоме само да би посадили дрвеће и отишли кућама, него се ради и на одржавању истог, новац који је дониран ће бити искоришћен максимално у циљу правилне неге и одржања природе.

Ето нечега за размишљање у хладним данима који нам долазе. Допустите да вас преплаве идеје, снимите неки видео подршке, вежбајте јавни наступ ако ништа друго. Нека вам одговор на следећу идеју буде: зашто да не? 🙂

ОДГОВОРИ

Молимо упишите коментар!
Молимо овде упишите име