Насловна Активизам и едукација На младима клима остаје

На младима клима остаје

829
0
Време читања: 2 минута

Након успешно спроведених иницијатива прве групе учесника, WWF поново позива младе из Србије да се укључе и пријаве на конкурс „Млади против климатских промена

WWF, светска организација за заштиту природе, још једном позива младе људе из целе Србије узраста 15-24 године да се пријаве за учешће у пројекту „На младима клима остаје” у оквиру којег ће имати прилику да спроведу сопствене иницијативе за борбу против климатске кризе. Пријаве су отворене до 19. децембра у поноћ.

Учесници ће моћи да науче више о развоју грађанских иницијатива, комуникацији са јавношћу и јавном заговарању, ангажовању заједнице и развоју политика са циљем примене стечених знања кроз конкретне активности које ће имати прилике да сами осмисле и спроведу у дело. Конкурс је отворен по други пут од почетка пројекта, а прва група учесника је већ имала прилику да представи своје иницијативе на првом Омладинском климатском форуму у организацији WWF-а на националном и регионалном нивоу.

„До сада смо подржали пет омладинских иницијатива и свака се на свој начин бори са климтском кризом. Када је WWF објавио први позив младима да се укључе у пројекат, нисмо могли ни да претпоставимо да ће интересовање и одзив бити толико велик. Посвећеност и одлучност ових младих људи у борби за безбеднију будућност планете је заиста импресивна. Управо они долазе до најиновативнијих, креативних решења. Изузетно се радујемо другом циклусу пројекта, и упознавању и раду са још много дивних младих људи.”, истиче Мина Мирић, координаторка пројекта „На младима клима остаје” из WWF Адрије.

WWF позива младе који су забринути по питању климатске кризе и желе да подижу свест о овој теми и раде на проналажењу решења да се одазову овом позиву и постану део позитивних промена. Није касно да се ствари поправе, за будућност данашњих младих, али и читаве планете.

ОДГОВОРИ

Молимо упишите коментар!
Молимо овде упишите име