Насловна Занимљивости ЗОО ПЛАНЕТА

ЗОО ПЛАНЕТА

1255
0
Време читања: 2 минута

„Добар човек може се постидети чак и пред псом“

Антон Чехов

Често не видимо колико љубави извире из њихових очију и узвика али чињеница је да су животиње бића која живе са нама у сваком тренутку на сваком месту на Земљи и треба им пажња.

Док сам безбрижно ударала лајкове на инстаграму, наишла сам на једну објаву која је врло освежавајућа и сасвим другачија од свих осталих.

Удружење за заштиту, одгој и проучавање животиња „Zoo planet” Пантелеј је непрофитно, невладино и нестраначко удружење у Нишу. Основано је 06.07.2009. године и окупља младе и амбициозне људе, који непрекидно раде на остваривању циљева удружења.

А њихови циљеви су:

  1. Очување и контрола бројног стања дивљих и заштићених врста у локалној заједници и региону;
  2. Збрињавање сирочади и повређених животиња, њихово лечење и враћање у природу ако је то могуће;
  3. Брига о животињама које није могуће вратити у природу и њихово удомљавање;
  4. Јачање биодиверзитета Нишавског краја;
  5. Стицање нових знања и искустава о биљном и животињском свету и
  6. Заштита животне средине и станишта.

Оно што је посебно јесте такозвани „ЗОО кутак” који је формиран да би деца и посетиоци могли да остваре контакт са животињама и науче нешто о њима. Зато се организују креативне радионице, рекреативно јахање за децу, рођендани и још много тога.

Јако битна напомена за све људе који би желели да помогну овом удружењу и да се ангажују на било који начин: донације(новац, храна, медицинске залихе и грађевински материјал) су пожељне како бисте олакшали људима рад, а број рачуна можете видети овде.

Какво дивно место и то у Србији, да ли се слажете? ☺

Знам једну девојчицу која обожава јахање, а има само 3 годинице и знам да би волела да посети овакво бајковито место. Ето нове идеје за викенд туру, срећан пут!

ОДГОВОРИ

Молимо упишите коментар!
Молимо овде упишите име