Насловна Вести Србија Стигле у продавнице – вишекратне еколошке врећице за воће и поврће

Стигле у продавнице – вишекратне еколошке врећице за воће и поврће

1438
0
Време читања: 1 минут

У одабраним Maxi, Темпо, Shop&Go продавницама и у Мега Максију, на одељењу пијаце купцима су од данас на располагању вишекратне врећице погодне за паковање воћа и поврћа.

Организације широм света упозоравају јавност да једнократне пластичне кесе које човек користи у просеку 25 минута остају у животној средини до петсто година. У том периоду оне емитују отровне материје које загађују екосистеме, водотокове, земљиште, воду, храну. Европска унија годишње произведе 3,4 милиона тона пластичних кеса, а то одговара тежини више од два милиона аутомобила.

У жељи да додатно смањи употребу пластичне амбалаже, али и да нашу околину учини чистијом, компанија Делез Србија понудила је купцима на одељењу пијаце у одабраним продавницама врећице за воће и поврће. Врећице од рециклираног материјала су вишекратно еколошко решење, а могу да се користе за одмеравање, прање и чување воћа и поврћа.

„Теми заштите животне средине приступамо врло одговорно и стратешки. Компанија је током претходне године рециклирала више од 10.000 тона амбалажног отпада, а кроз различите активности које реализујемо трудимо се и да међу купцима подигнемо свест о важности очувања екосистема. Употребом вишекратног модела за паковање воћа и поврћа заједно чинимо корак напред ка лепшем и чистијем окружењу коме сви тежимо“, истакла је Милица Поповић, менаџер корпоративних комуникација компаније Делез Србија.

Вишекратне врећице различитих димензија за воће и поврће могу се пронаћи у одабраним Maxi, Темпо, Shop&Go продавницама и у Мега Максију, а одабиром овог еколошког решења пружа се допринос чистијим улицама и градовима широм наше земље.

ОДГОВОРИ

Молимо упишите коментар!
Молимо овде упишите име