Насловна Вести Волонтери уредили двориште новог дома за малишане из Звечанске

Волонтери уредили двориште новог дома за малишане из Звечанске

486
0
Време читања: 3 минута

Београд, 7. јул 2023. године – У простору бивше Клинике за опекотине, реконструктивну и пластичну хирургију (Звечанска 9) одржана је велика волонтерска акција. У објекат старе болнице ускоро ће се уселити око 200 штићеника Центра за заштиту одојчади, деце и омладине у Звечанској, и ту боравити током реновирања њихове матичне зграде. Како би деци боравак у новом дому био што лепши и веселији, велико двориште овог објекта је уређено, осликано, очишћено и прилагођено малишанима.

У волонтерској акцији учествовало је више од 120 запослених компаније L’Oréal у Србији, уз подршку ЈКП „Зеленило – Београд” и уметничког атељеа „Шолн”. Повод за организацију овог догађаја је глобална иницијатива компаније L’Oréal „Дан грађана” у склопу које се широм света организују акције подршке локалним заједницама. Ове године акција у Србији организована је са циљем подршке Центру за заштиту одојчади, деце и омладине – установи социјалне заштите која кроз услуге смештаја збрињава децу и младе чије је право на живот у породици угрожен.

„Било је право задовољство гледати како са пуно елана и осмеха, волонтери сређују двориште у коме ће наша деца моћи да уживају, да се играју и друже. Овом акцијом сте им заиста учинили пресељење лакшим и лепшим, и сада спољни простор освежен ведрим бојама заиста личи на место где бораве малишани. Ми се овде старамо о више од 200 деце, од беба до младих узраста до 26 година и свима њима потребно је место за прве кораке, игру, или за предах на свежем ваздуху – у лепој хладовини или цветном врту”- рекао је Милош Станковић, руководилац Стационара Центра за заштиту одојчади, деце и омладине.

У склопу ове акције, офарбана је велика дворишна ограда, улаз у зграду и прозори у приземљу, уређене су зелене површине испред објекта и направљен цветни врт, постављене нове клупе и ђубријере, а читав простор је темељно очишћен. Уметници из атељеа „Шолн” улепшали су предњи зид зграде великим муралом са дечијим мотивима. Део Звечанске улице где се некада налазила болница, која је пресељена у зграду новог Клиничког Центра, сада изгледа много уређеније, веселије и лепше. Обезбеђена је и донација козметичких производа за кориснике и запослене у Центру.

L’Oréal у Србији има развијене дугогодишње програме подршке заједници, али нам је „Дан грађана” заиста посебан, јер свакоме од нас пружа прилику да дамо и лични допринос некој важној локалној иницијативи. Надамо се да смо данас допринели томе да малишанима из Звечанске боравак у новој згради буде што пријатнији. Велико хвала нашим партнерима – ЈКП „Зеленило – Београд”, атељеу Шолн и Удружењу за подршку особама ометеним у развоју „Наша кућа”, које је направило сендвиче за све волонтере” – навела је Сања Бург, директорка корпоративних комуникација у компанији L’Oréal Балкан.

Иначе, L’Oréal својим запосленима, широм света, кроз Дан грађана пружа прилику да радни дан проведу волонтирајући још од 2010. године. У овој акцији сваке године учествује око 30.000 хиљада запослених у око 60 земаља широм света, а у Србији је ова врста акције организована 14. пут.

ОДГОВОРИ

Молимо упишите коментар!
Молимо овде упишите име