IMPRESUM

Osnivač i izdavač:
Udruženje Ekogeneza, Beograd

REDAKCIJA

Anja Jakšić
odgovorna urednica / unutrašnja organizacija

Dragoslava Stamenović
urednica

Sreten Filipović
urednik / lektor

Tea Danilović
urednica / lektorka  

Emilija Gnjatović
društvene mreže

Sara Stanković
koordinatorka komunikacija

Kontakt redakcije: info@ekoblog.rs za sva pitanja u vezi sa portalom i mogućom saradnjom

Članice i članovi redakcije

Master biolog na Biološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu, odgovorni urednik EkoBlog-a i suosnivač Ekogeneze. Apsolutno zaluđena organizacijom. U slobodno vreme igra društvene igre, gleda Rick and Morty-ja, South park, rešava sudoku, putuje i vozi bicikl.
Master analitičar zaštite životne sredine
Master ekolog. Suosnivač udruženja Ekogeneza i urednica portala EkoBlog. Slobodno vreme provodi sa prijateljima i životinjama, pleše, svira, peva i trudi se da širi svest o ekologiji.
Diplomirani strukovni inženjer zaštite životne sredine, Akademija strukovnih studija Šabac
Optimistični filozof s velikom ljubavlju za prirodom, ekologijom, istorijom i umetnošću.
Diplomirani biolog.
Master molekularni biolog (Biološki fakultet, Univerzitet u Beogradu). Ljubitelj sporta, životinja i boravka u prirodi. Veliki zaljubljenik u italijanski jezik i Italiju.
Master inženjer zaštite životne sredine u poljoprivredi
Zaljubljenik u nauku, bakterije i slobodno novinarstvo

EkoBlog kao ideju realizovale su Dragoslava i Anja u želji da se o ekologiji i zaštiti životne sredine što više priča i da se što više ljudi informiše. Od osnivanja pa do današnjeg dana svi autori i članovi redakcije rade za EkoBlog potpuno volonterski. Nadamo se da će se spisak autora konstantno povećavati. Ako želiš da pišeš ili imaš neku drugu ideju za saradnju, kontaktiraj nas putem kontakt forme ili na mejl: info@ekoblog.rs

Kad sam upisivala fakultet svi su mi govorili – Ekologija je budućnost, treba da studiraš to, to je perspektivno. 5 godina kasnije, jedna diploma više za mene a za Srbiju je ekologija i dalje samo to – budućnost. Zaštita životne sredine je u svetu jedna od najzastupljenijih disciplina današnjice. Postoje zemlje koje su razvile ekološku svest i one koje to rade nešto sporije. Na nama je da pokušamo da je razvijemo u Srbiji. Često na društvenim mrežama primetim da postoji interesovanje za ekologiju i zaštitu životne sredine, ali su tekstovi koje delimo i o kojima diskutujemo, najčešće sa stranih portala i najčešće na engleskom. Ideja EkoBloga je da napravimo mesto na kome će svako moći da se upozna sa ekologijom na srpskom jeziku i usput nauči bezbroj novih stvari uz zanimljive tekstove. Nadamo se da ćete uživati i učiti bez napora 🙂 Dragoslava, EkoBlog