IMPRESUM

Osnivač i izdavač:
Udruženje Ekogeneza, Beograd

REDAKCIJA

Anja Jakšić
odgovorni urednik / unutrašnja organizacija / društvene mreže

Dragoslava Stamenović
urednik / društvene mreže

Sreten Filipović
urednik

Tea Danilović
društvene mreže

Kontakt redakcije:
info@ekoblog.rs
za sva pitanja u vezi sa portalom i mogućom saradnjom

Članovi redakcije

Anđela Dujović
Student Biološkog fakulteta u Beogradu, ljubitelj životinja, želi da doprinese podizanju svest o zaštiti prirode i njenom značaju kao napresušnom izvoru ideja za opstanak i dalji razvoj ljudske vrste.
Antonija Avdalović
Student Biološkog fakulteta u Beogradu. Pronalazi lepotu u svakom živom biću. Budući naučnik i konzervacioni biolog. U slobodno vreme bavi se pisanjem, volontiranjem i promocijom nauke (možete je pronaći na svakom naučnom festivalu)
Anja Jakšić
Master biolog na Biološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu, odgovorni urednik EkoBlog-a, suosnivač Ekogeneze, projektni izvršitelj u firmi Kreativa Unlimited. Apsolutno zaluđena organizacijom. U slobodno vreme igra društvene igre, čita knjige, gleda Rick and Morty-ja, South park, rešava sudoku, putuje i vozi bicikl.
Bojana Živković
Master analitičar zaštite životne sredine
Verica Petrašinović
Biološki fakultet, Univerzitet u Beogradu
Dragoslava Stamenović
Master ekolog. Suosnivač udruženja Ekogeneza, urednica portala EkoBlog i saradnica za odnose sa javnošću Koalicije 27. Slobodno vreme provodi sa prijateljima i životinjama, pleše, svira, peva i trudi se da širi svest o ekologiji.
Emilija Gnjatović
Diplomirani strukovni inženjer zaštite životne sredine, Akademija strukovnih studija Šabac
Jelena Zdravkovski
Diplomirani vaspitač i master student Učiteljskog fakulteta u Beogradu. Zaljubljena u prirodu, kafu i mačke.
Jovana Vasić
Student Biološkog fakulteta u Beogradu sa snovima o zelenoj budućnosti
Milica Bojović
Student ekologije na Biološkom fakultetu u Beogradu. Seniorka umetničkog plivanja. Starija sestra blizancima Mini i Vuku. Predavač engleskog jezika u volonterkom centru „Zvezdara“.
Milica Ilić
Master biolog. Studije završila na Biološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Obožavalac prirode i večiti avanturista.
Radenka Kolarov
Master inženjer pejzažne arhitekture, sa Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu.
Sreten Filipović
Master inženjer zaštite životne sredine u poljoprivredi
Tea Danilović
Zaljubljenik u nauku, bakterije i slobodno novinarstvo

EkoBlog kao ideju realizovale su Dragoslava i Anja u želji da se o ekologiji i zaštiti životne sredine što više priča i da se što više ljudi informiše. Nadamo se da će se spisak autora konstantno povećavati. Ako želiš da pišeš ili imaš neku drugu ideju za saradnju, kontaktiraj nas putem kontakt forme ili na mejl: info@ekoblog.rs

Kad sam upisivala fakultet svi su mi govorili – Ekologija je budućnost, treba da studiraš to, to je perspektivno. 5 godina kasnije, jedna diploma više za mene a za Srbiju je ekologija i dalje samo to – budućnost. Zaštita životne sredine je u svetu jedna od najzastupljenijih disciplina današnjice. Postoje zemlje koje su razvile ekološku svest i one koje to rade nešto sporije. Na nama je da pokušamo da je razvijemo u Srbiji. Često na društvenim mrežama primetim da postoji interesovanje za ekologiju i zaštitu životne sredine, ali su tekstovi koje delimo i o kojima diskutujemo, najčešće sa stranih portala i najčešće na engleskom. Ideja EkoBloga je da napravimo mesto na kome će svako moći da se upozna sa ekologijom na srpskom jeziku i usput nauči bezbroj novih stvari uz zanimljive tekstove. Nadamo se da ćete uživati i učiti bez napora 🙂

Dragoslava, EkoBlog