Насловна Вести Избио пожар у стоваришту „Еколукса” у Пожаревцу

Избио пожар у стоваришту „Еколукса” у Пожаревцу

1249
0
Извор: Еко стража
Време читања: 2 минута

Прошла је гужва око избора, мање је људи у превозу, температуре су све веће, и можда сте помислили да имате опет контролу и да се враћате у нормалу.

Пожаревчанима није било свеједно када су прошлог четвртка (2. јула) око поднева угледали ватру која букти из стоваришта компаније „Еколукс”.

Извор слике: https://www.facebook.com/

Пожар је обухватио око 250 квадратних метара пластике на отвореном, срећом без жртава и ширења на околне објекте.

Вест се брзо проширила захваљујући грађанима који су своје снимке и слике качили на друштвене мреже и алармирали медије. Било је потребно чак 22 сата да се угаси пожар, с обзиром на то да је реч о пластици.

Министарство заштите животне средине је саопштило да је већ раније утврђена одређена неправилност која је требало да се реши, како не би дошло до овога. Међутим, како се није реаговало на време, ангажован је тужилац како би се утврдило ко је одговоран за угрожавање животне средине и здравља људи.

Такође, у саопштењу кажу да сада постоје три места за мерење загађености ваздуха у Пожаревцу, а до пре неколико дана је било само једно мерно место.

Извор слике: https://www.facebook.com/

Иначе, Еколукс” је кинеско-белгијска компанија за рециклажу пластичног отпада у Пожаревцу, основана 7.8.2018. године. Од пластичног отпада се праве пластичне грануле и флекице, које се потом продају највише у Кини и Западној Европи.

Овакве грешке не би смеле да се дешавају, јер могу имати велике последице по грађане и животну средину. Теши ме то што имамо грађане који се залажу за еколошку будућност и стављају своје здравље на прво место.

ОДГОВОРИ

Молимо упишите коментар!
Молимо овде упишите име